Werving en Selectie

Rood kruis

Vrijwilliger werving en selectie

Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Heb jij kennis van werving, selectie en begeleiding van mensen en wil je je ervaring inzetten voor een van de grootste vrijwilligersorganisaties ter wereld?
Het Rode Kruis in IJsselland helpt jaarlijks vele mensen op evenementen, zorgt voor EHBO-lessen, helpt bij voorbereiding op rampen en calamiteiten, zoekt naar en helpt mensen in nood. Al deze hulpverlening wordt gedaan door vrijwilligers.

Wat ga je doen?

Je zorgt dat je goed op de hoogte bent van het landelijk vastgestelde vrijwilligersbeleid van het Rode Kruis. Je gebruikt je ervaring van werving en begeleiding om coördinatoren van lokale afdelingen bij te staan met raad en daad. Je organiseert bijeenkomsten om kennis over vrijwilligersmanagement te delen. Je adviseert over werving, boeien, binden en afscheid van vrijwilligers. Je ondersteunt waar nodig bij gesprekken. Je werkt samen met vrijwillige coördinatoren, het vrijwillige districtsbestuur, de beroepskrachten en natuurlijk alle andere vrijwilligers van het district.

 Wat krijg jij?

· Een uitdagende vrijwilligersfunctie waarin je je kwaliteiten verder kunt ontwikkelen;
· De kans om ervaring op te doen met vrijwilligersmanagement in een maatschappelijk relevante noodhulporganisatie;
· Vergoeding van gemaakte onkosten (waaronder reiskosten);
· Een EHBO-diploma (als je daar interesse in hebt)

 Wat vragen wij?

· Ervaring en kennis op het gebied van werving, coaching of vrijwilligersmanagement;
· Je bent een verbinder en weet anderen te enthousiasmeren en inspireren;
· Je bent bereid je ervaring te delen en andere vrijwilligers te begeleiden;
· Je bent bereid om je voor minimaal twee jaar te verbinden voor gemiddeld 4 uur per week, gedeeltelijk in de avonduren;
· Je onderschrijft de 7 grondbeginselen van het Rode Kruis.

Locatie:

IJsselland

Aantal uren per week:

In overleg

Beschikbaar per:

Direct

 Geïnteresseerd?

Vragen over deze vrijwilligersfunctie kun je stellen aan districtsmanager Arnold van der Werff. Hij is te bereiken via 0610278822. Ben je enthousiast geworden en wil jij je inzetten voor het Rode Kruis? Stuur je CV en motivatie naar werving.overijssel@rodekruis.nl of reageer via de sollicitatiebutton.

Contact

Het Rode Kruis

Arnold van der Werff, Districtsmanager