Vrijwilliger Lijsterlijn

Telefoonnummer luisterlijn

Wat is de Luisterlijn?

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek. Met dank aan ruim 1.200 vrijwilligers in het hele land. Voor de telefonische- en chathulp, zoekt de Luisterlijn mensen met ruimte in hoofd, hart en agenda.

Werkzaamheden:

Als vrijwilliger bij de Luisterlijn luister je naar mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Aan echte aandacht, persoonlijk contact. Dag en nacht, anoniem via de chat, mail of telefoon. Mensen die het even niet meer zien zitten of simpelweg bij niemand hun verhaal kwijt kunnen of durven. Je denkt mee, helpt gedachten te ordenen en ondersteunt. Je bent er even voor de ander in zijn/haar pijn, eenzaamheid of verdriet.

Kennis en ervaring:


- Interesse in mensen
- Leergierige en open houding
- Geen specifieke vooropleiding

Tijdsinvestering:


- Gemiddeld vier diensten, waaronder een nachtdienst per maand. 
De diensten kunnen eventueel vanuit huis worden gedaan.
- Een dienst duurt 4 uur
- Deelname aan groepsbijeenkomsten en deskundigheidsbevordering
- Intentie om minimaal een jaar te blijven
- Flexibel inroosteren

Wat biedt de Luisterlijn:

Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Soms gaat het over onderwerpen waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Geen gemakkelijk maar zeker ook geen saai werk. Ieder gesprek is anders. Je biedt geen oplossingen of antwoorden, door te luisteren help je de ander inzicht te krijgen hoe hij of zij weer verder kan. Soms willen mensen alleen maar even een stem horen, hun verhaal kwijt kunnen. Uiteraard krijg je voor dit werk gedegen training en goede begeleiding door beroepskrachten. Je kunt een certificaat krijgen van de Stichting Permanente Educatie Nederland. Dit certificaat is te gebruiken bij sollicitaties en om vrijstelling te krijgen van of studiepunten voor bepaalde opleidingen. Kortom: serieus vrijwilligerswerk waar je een wijzer mens van wordt.

Locatie:

Zwolle

Aantal uren per week:

Gemiddeld vier uur

Beschikbaar per:

Direct

Contact

De Luisterlijn

Maaike Poppinga ( Bereikbaar maandagochtend, donderdag en vrijdag)