Training Steunouders

Kind op schommel

Op 9 en 16 februari 2021 wordt een bijeenkomst gehouden om aanstaande Steunouders te trainen. Deze bijeenkomsten vinden digitaal plaats vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur.

Hieronder treft u meer informatie aan het over project. Mocht u ook interesse hebben om steunouder te worden: neem contact op met de coördinator van het project: Aukje van den Arend via steunouder@zwartewaterland.nl.

Steunouder

Ouders kunnen om verschillende redenen de verzorging en opvoeding van hun kind (tijdelijk) als pittig ervaren. Een helpende hand van familie, vrienden of bekenden is niet altijd mogelijk. Daarom zoekt de gemeente Zwartewaterland steunouders. 

Wat is het?

Een steunouder is iemand met ruimte in hart en huis voor het kind van een ander. Als een soort oom en tante of opa en oma vangt een steunouder het kind (van 0 tot 13 jaar) tijdelijk op. Dit kan één of meer dagdelen in de week in het eigen gezin. Het is een laagdrempelige en gelijkwaardige manier om een kind wat extra liefde en aandacht te geven. De vraagouders worden zo in de thuissituatie ontlast en kunnen zo hun eigen draagkracht vergroten.

Enthousiast om steunouder te worden of kunt u wel wat hulp gebruiken?

Enthousiast om steunouder te worden of kunt u wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op onze steunoudercoördinator. Mail naar: steunouder@zwartewaterland.nl

Training steunouders

Datum Tijd Locatie
9 feb 19:30 tot 22:00 uur Digitaal
16 feb 19:30 tot 22:00 uur Digitaal

Downloads

Kind op schommel