Rode Kruis: Spelleider

Rood kruis

Rode Kruis: Spelleider Humanity Game

Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Laat jij leerlingen in de huid kruipen van een Rode Kruis hulpverlener via dit educatieve spel?

De jongeren moeten in dit spel moeilijke beslissingen nemen waar hulpverleners in hun werk mee te maken krijgen. Welke hulpgoederen zouden ze inzetten tijdens een ernstige ramp? Zorg je als eerst voor medische hulp of toch schoon drinkwater? In de Humanity Game ervaren de leerlingen van het vo en mbo dat het bieden van noodhulp niet eenvoudig is.

Wat ga je doen?

Als spelleider speel je dit educatieve spel samen met de leerlingen en moedig je hen aan om goed na te denken en de juiste keuzes te maken. Je verdeelt de klas in 3 noodhulpteams, als team moeten ze bepalen welke hulp bij 4 verschillende rampen het meest dringend is. Het spel bestaat uit 4 rondes met rampen als de tyfoon op de Filipijnen tot het gewapende conflict in Syrië. Per ronde krijgen ze een video te zien met uitleg over de ramp en de nood die er is ontstaan. Ze zetten vervolgens de benodigde hulpmiddelen uit hun basisvoorraad in en krijgen tot slot een video te zien met de juiste oplossing en de uitleg hierbij. Je laat de studenten goed nadenken over de gevolgen van natuurrampen en gewelddadige conflicten en stimuleert hen om oplossingsgericht te denken.

Wie ben jij?


· Je staat graag voor de klas en werkt graag met jongeren;
· Je vindt het leuk om een discussie op gang te brengen en in goede banen te leiden;
· Gedurende het jaar ben je op schooldagen beschikbaar om minimaal 6 keer in actie te komen, dit gaat in overleg;
· Je bent bereid te reizen naar scholen en/of het Memory Museum in Nijverdal;
· Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis en zet je graag actief in om de hulpverlening van het Rode Kruis onder de aandacht te brengen.

Wat krijg je:


· De Humanity Game training en verdere ondersteuning;
· Je maakt deel uit van het enthousiaste educatieteam Overijssel van het Rode Kruis;
· De mogelijkheid om presentatie- en didactische vaardigheden op te doen;
· Op basis van jouw persoonlijke wensen en beschikbaarheid ingezet worden;
· Een mooie aanvulling op je CV en een reiskosten vergoeding.

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast geworden en kom jij het team versterken? Stuur een mailtje of filmpje met je CV en een korte motivatie naar Anja Dales adales@redcross.nl Wil je eerst meer informatie over deze functie, stuur een mail of bel 06-20959478.

Contact

Rode Kruis

Anja Dales