Infoavond over opvoeden

Logo gemeente Zwartewaterland

Positief opvoeden, communiceren in een relatie en omgang met sociale media

Infoavond over opvoeden voor ouders en professionals 

Hoe begeleid ik mijn kind op sociale media? Hoe beïnvloed ik het gedrag van mijn kind positief? Hoe maak ik een stabiele thuisomgeving? Over deze onderwerpen organiseert de gemeente Zwartewaterland op 6 oktober een informatieavond. “In Zwartewaterland hebben we als beleid dat ieder kind veilig en gezond kan opgroeien”, zegt wethouder Maarten Slingerland. “Deze avond sluit daar naadloos bij aan.”

Wie bij de informatieavond wil zijn, wordt verzocht zich vooraf aan te melden en daarbij één van de drie thema’s te vermelden. Dit kan door te mailen naar sociaaldomein@zwartewaterland.nl. Wie vooraf vragen heeft voor deze avond, kan deze sturen naar hetzelfde mailadres.

Drie sprekers, drie onderwerpen 
Deze informatieavond vindt plaats tijdens de landelijke Week van de Opvoeding. Die is van 4 tot en met 10 oktober. Dit jaar is het thema ‘Vertel eens...’ Zwartewaterland sluit hierbij aan. ‘Vertel eens…’ is ook het thema van de informatieavond. Er zijn drie sprekers aanwezig. Ouders, professionals en andere belangstellenden kunnen zich inschrijven voor één van onderstaande thema’s.

Social media, zorg of zegen?

Kinderen zijn vaak druk met sociale media. Voor ouders is het een grote uitdaging om hierin een goede balans te vinden. Want naast sociale media en gamen, moet er ook tijd zijn voor buitenspelen, sporten, lezen, voldoende slapen en met elkaar praten en lachen. Janine van Loenen, expertcoach mediaopvoeding bij MEE IJsseloevers, geeft handige tips en tricks over hoe je hiermee kunt omgaan. 

Hoe houden we het gezellig? Positief opvoeden!

Positief opvoeden begint met aandacht geven aan je kind. Zo kun je een overmaat van ongewenst gedrag voorkomen. Aukje van den Arend is opvoedcoach van de gemeente Zwartewaterland. Zij vertelt over de basisprincipes van positief opvoeden en de bijbehorende opvoedvaardigheden. 

Vertel eens.. communicatie in een relatie

Kinderen hebben een stabiele thuisomgeving nodig om gezond en veilig op te groeien. Daardoor staan ze later zelf ook stabieler in het leven. Een stabiele relatie vraagt om een voortdurende investering van beide partners. Dit gaat niet vanzelf. Iedere relatie vraagt om tijd en aandacht voor elkaar. Margreet Breman, coördinator en relatiecoach bij het project ‘Maak je Har(d)t voor je relatie’, vertelt over het belang van communicatie als basis in gezonde relaties. 

Informatieavond 
6 oktober, 19.30 uur 

Inloop vanaf 19.15 uur
gemeentehuis te Hasselt, Telvorenstraat 2

Contact

Gemeente Zwartewaterland